Olomoucká roláda
Suroviny
- 30 g Hořčice
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 150 g Salám Vysočina
 - 200 g Tvarůžky olomoucké malé
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1098 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 225.3 mg
 - Draslík 78.1 mg
 - Vláknina 1775 mg
 - Vitamín A 1775 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček zadního hovězího rozřízneme na plát a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu a tvarůžků. Na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno a umícháme řídká vejce, která navršíme na salám a sýr. Roládu svineme a zavážeme nití nebo silikonovou gumou, posolíme a na rozpáleném oleji v pekáči zprudka osmahneme ze všech stran. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso měkké, vlijeme do šťávy trochu vody smíchané s moukou, rozmícháme a necháme povařit.