Konfitované zadní hovězí se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Celer bulvový
 - 80 g Slanina vepřová
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 3 ks Cibule
 - 10 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 100.6 mg
 - Draslík 440.5 mg
 - Vláknina 13240.6 mg
 - Vitamín A 13240.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
 - 
                                2
V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.
 - 
                                3
Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.