Hovězí maso s olivami a rajčaty
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 10 g Petržel - nať
 - 75 g Olivy černé
 - 130 g Fazolové lusky zelené
 - 500 g Hovězí kýta
 - 130 g Hrášek mražený
 - 3.52 ml Olej rostlinný
 - 60 ml Ocet vinný červený
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 1130.2 mg
 - Vláknina 10654.2 mg
 - Vitamín A 10654.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme.
 - 
                                2
Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem.