Hovězí s brambory a portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1202.8 mg
 - Vláknina 25066.6 mg
 - Vitamín A 25066.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.9 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Očíštěné cibule pokrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku, přidáme 1-2 lžíce oleje, rozpálíme ho a maso orestujeme z každé strany do zlatohněda. Maso vyjmeme, do výpeku přilijeme 1,5 dl vody a krátce šťávu povaříme.
 - 
                                3
Pekáček vytřeme máslem. postupně do něj navrstvíme brambory, maso a cibuli. Vrstvy opakujeme ještě 2x, poslední vrstva bude z brambor. Vše zalijeme štávou z výpeku, přelijeme portským vínem (Sherry), pekáček uzavřeme poklicí a dáme ho do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 60-80 minut. Maso s brambory rozdělíme na talíře a hned servírujeme.