Zapečené plněné hovězí řízky na pivu
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Vepřová kýta
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 225 mg
 - Draslík 358.6 mg
 - Vláknina 112.6 mg
 - Vitamín A 112.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vepřové maso umeleme, promícháme s hořčicí, vejcem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Na plátky hovězího masa rozdělíme mleté maso, zavineme, sepneme jehlou a vyskládáme do vymazaného pekáče. Závitky pečeme v silně předehřáté troubě dozlatova. Během pečení podléváme pivem.