Hovězí plátky se zapečeným sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 67.1 mg
 - Vláknina 1407.6 mg
 - Vitamín A 1407.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.
 - 
                                2
Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.