Sváteční chilli
Suroviny
- 100 g Uzené maso vařené
 - 100 g Klobása ostravská
 - 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 200 g Fazole bílé
 - 200 g Fazole červené
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 plátek Hovězí vývar základní
 - 1.2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Koření gulášové
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1818.5 mg
 - Vláknina 35215.7 mg
 - Vitamín A 35215.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba druhy fazolí přes noc namočíme do vody. Druhý den uvaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Masa a klobásu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Papriky očisíme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                4
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a klobásu, smažíme, až se vysmaží šťáva z masa, vmícháme protlak, přidáme koření, česnek, sůl a vmícháme fazole i s vodou, v níž jsme je vařili. Vše vaříme, až jsou fazole měkké, na závěr vmícháme papriky a dovaříme. Podle chuti okyselíme a podáváme s petrželovou natí.