Hovězí plátky po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 89.7 mg
 - Draslík 393.1 mg
 - Vláknina 8802.3 mg
 - Vitamín A 8802.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého masa ukrojíme čtyři plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak a víno.
 - 
                                3
Do připraveného základu vložíme plátky, přiklopíme a dusíme na mírném ohni, až maso změkne a omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.