Cocido madrileňo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Hovězí žebra
  • 125 g Vepřový bok
  • 75 g Nudle rýžové
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 220 g Cizrna
  • 300 g Mangold
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jelítka domácí žemlová
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1414 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 320.1 mg
  • Draslík 1417.5 mg
  • Vláknina 19928.4 mg
  • Vitamín A 19928.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, slijeme a propláchneme, zabalíme do kousku gázy.

  • 2

    Do velkého kastrolu nalijeme 3 litry studené vody, vložíme kuře, žebra, slaninu, špek a přivedeme k varu. Přidáme cizrnu, vepřovou nožku, klobásu a přivedeme k varu. Nakonec přidáme cibuli, bobkový list a půl lžičky soli. Vaříme zakryté 2 a půl hodiny.

  • 3

    Po 2 hodinách přivedeme k varu vodu v jiném hrnci, vložíme jelítko a zvolna vaříme asi 5 minut. Slijeme a odstavíme. Zelené fazolky zavážeme do gázy, do hrnce vlijeme ještě 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrouhané zelí, mangold, brambory, pórek, šafrán a 1 lžičku soli. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na posledních 10 minut vaření přidáme fazolky.

  • 4

    Slijeme vodu z hrnce s masem i z hrnce se zeleninou do dalšího, největšího hrnce, přivedeme k varu, osolíme a vložíme nudle. Vaříme zvolna 6-7 minut. Vyndáme cizrnu a vyklopíme jí na větší nahřátý talíř, stejně tak i fazolky a ostatní zeleninu. Špek vyhodíme, ostatní uzeniny a maso nakrájíme na silnější plátky.

  • 5

    Nandáme na jednu stranu talíře vedle zeleniny. Maso zalijeme několika lžícemi horkého vývaru. Zbytek, včetně nudlí přelijeme do polévkové mísy. Oba chody se podávají najednou, polévka jako první.

Komentáře k receptu