Rýže se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 130 mg
 - Draslík 617.2 mg
 - Vláknina 6805.8 mg
 - Vitamín A 6805.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.
 - 
                                3
K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
 - 
                                4
Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
 - 
                                5
Podáváme posypané sekanou petrželí.