Jehněčí na bylinkách a koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 163.6 mg
 - Vláknina 5796.8 mg
 - Vitamín A 5796.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2375.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran.
 - 
                                2
Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem.
 - 
                                3
Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami.