Hřbet jehněčí na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Estragon
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Kerblík
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar jehněčí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Jehněčí hřbet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1174 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 418.1 mg
  • Draslík 1959.9 mg
  • Vláknina 9800.2 mg
  • Vitamín A 9800.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyjeme a osušíme maso. Osolíme je a opepříme a povrch potřeme částí oleje. Přivážeme k masu rozmarýn a tymián.

  • 2

    Omyjeme rajčata a pokrájíme je na čtvrtiny. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Cibuli s rajčaty rozložíme na hlubší plech, na který položíme rošt s jehněčím masem. Pečeme 20 minut.

  • 3

    Očistíme žampiony a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem vložíme na hlubší pánev a přidáme žampiony. Podusíme na zbytku oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Bylinky, tedy petržel, kerblík, bazalku a estragon nasekáme nadrobno. Společně s parmezánem, žloutky a strouhankou přidáme k žampionům a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Osolíme ji a opepříme.

  • 5

    Jehněčí hřbet vyjmeme, potřeme bylinkovou směsí a vrátíme zpět do pekáče. 10 minut zapékáme. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  • 6

    K vypečené šťávě přilijeme víno a vývar. Povaříme a šťávu se zeleninou prolisujeme přes síto. Svaříme šťávu do zhoustnutí a servírujeme společně s masem.

Komentáře k receptu