Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 6.5 mg
 - Draslík 184.3 mg
 - Vláknina 2980.6 mg
 - Vitamín A 2980.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.
 - 
                                2
V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.
 - 
                                3
Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.