Skopové ledvinky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 524.7 mg
 - Draslík 640.2 mg
 - Vláknina 1155.5 mg
 - Vitamín A 1155.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme.