Jehněčí brzlíky na víně s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 30.8 mg
 - Draslík 590.4 mg
 - Vláknina 6429.5 mg
 - Vitamín A 6429.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.