Mleté jehněčí maso po africku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 212.8 mg
 - Draslík 499.2 mg
 - Vláknina 6030 mg
 - Vitamín A 6030 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 444.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
 - 
                                2
Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
 - 
                                3
Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.