Polévka žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 225.9 mg
 - Vláknina 400.5 mg
 - Vitamín A 400.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).
 - 
                                3
Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.