Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 773 mg
 - Vláknina 225 mg
 - Vitamín A 225 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet.
 - 
                                2
Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování.