Skopové kari na hrachu
Suroviny
- 500 g Skopové maso přední
 - 150 g Hrách
 - 6 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 0.5 ks Skořice celá
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 851.4 mg
 - Vláknina 10799.3 mg
 - Vitamín A 10799.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme.
 - 
                                2
Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.