Turecká jehněčí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 544 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 186.2 mg
 - Draslík 197 mg
 - Vláknina 3920 mg
 - Vitamín A 3920 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1426.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.