Slovenský skopový tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 7.6 mg
 - Draslík 116.3 mg
 - Vláknina 1931 mg
 - Vitamín A 1931 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu na tuku, vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme. Ochutíme kořením, přilijeme víno a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme hořčicí a ještě necháme přejít varem.