Grilované jehněčí s mátovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 103.3 mg
 - Vláknina 809.5 mg
 - Vitamín A 809.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1936.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.
 - 
                                2
Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.