Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 17.7 mg
 - Draslík 1049.7 mg
 - Vláknina 38189.8 mg
 - Vitamín A 38189.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
 - 
                                2
Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
 - 
                                3
Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
 - 
                                4
Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
 - 
                                5
Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.