Pečené jehněčí koleno se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 808.8 mg
  • Vláknina 5616.8 mg
  • Vitamín A 5616.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tuku. Poté osolíme a opepříme. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubší kousky. Česnek zbavíme slupky a ponecháme v celku. Rozmarýn a tymián omyjeme.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran, poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, tymián a rozmarýn. Přilijeme 50 ml vody a dáme péct do trouby na 160°C. Doba pečení je cca 120 minut, v polovině doby pečení maso otočíme a přelijeme výpekem, dolijeme dalších 50 ml vody.

  • 3

    Před servírováním odstraníme z masa tymián a rozmarýn, podáváme teplé.

Komentáře k receptu