Jehněčí plec dušená s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 906 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 724.5 mg
 - Vláknina 6723.5 mg
 - Vitamín A 6723.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.8 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přisypeme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a následně dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přisypeme mletou papriku, skořici, koriandr, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme med, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podle potřeby po troškách podléváme. Maso by se nemělo vařit, jen dusit a výsledná šťáva by měla mít konzistenci sirupu.
 - 
                                2
Jehněčí maso i se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme.