Uzbecký skopový plov
Suroviny
- 550 g Skopová plec
 - 300 g Mrkev kořen
 - 400 g Rýže loupaná
 - 150 g Cibulka jarní
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 206 g
 - Sodík 743 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 667.5 mg
 - Vláknina 16711.2 mg
 - Vitamín A 16711.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli.
 - 
                                2
V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme.
 - 
                                3
K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme.
 - 
                                4
Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat.