Zapečená zeleninová směs s mletým masem
Suroviny
- 300 g Lilek
 - 400 g Jehněčí maso mleté
 - 200 g Cibule
 - 20 g Tuk
 - 30 g Strouhanka
 - 600 g Brambory
 - 150 g Jogurt bílý
 - 15 g Oregano čerstvé
 - 15 g Tymián čerstvý
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 25 g Olej olivový extra panenský
 - 250 g Passata (drcená rajčata)
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 674 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 236.6 mg
 - Draslík 852.6 mg
 - Vláknina 11881.7 mg
 - Vitamín A 11881.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
 - 
                                3
Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
 - 
                                4
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.