Imam bayildi s jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 768.8 mg
 - Vláknina 18595 mg
 - Vitamín A 18595 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky podélně přepůlíme a potřeme olivovým olejem. Pečeme je 20 minut na 190 °C.
 - 
                                2
Na zbylém olivovém oleji opečeme nasekanou cibuli. Až je měkká, přidáme utřený česnek a skořici a ještě minutu smažíme.
 - 
                                3
Když jsou lilky dostatečně vychladlé, abychom je mohli uchopit, vyřízneme z nich vnitřky. Necháme okraj asi 1 cm. Vnitřnky nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibulové směsi.
 - 
                                4
Rajčata přepůlíme a vyjmeme z nich semínkovou část, kterou dáme do sítka nad miskou, abychom zachytili šťávu, která s nich vyteče. Zbytek nakrájíme na kostičky a přidáme k lilkové směsi. Vše smažíme ještě 10 minut. Poté odstavíme, vmícháme nasekanou petrželku. Tuto směs rozdělíme do pečených lilků. Zalijeme to šťávou z rajčat a pečeme ještě 30 minut.
 - 
                                5
Jehněčí kotlety osolíme a posypeme paprikou. Grilujeme 3 minuty z každé strany.
 - 
                                6
Jehněčí podáváme s lilky a přepůlenými citrony k dochucení.