Kozí maso na kdoulích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Kdoule
  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Kůzlečí maso
  • 0.5 šálek Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1698 mg
  • Vláknina 11782.4 mg
  • Vitamín A 11782.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na másle osmažíme kolečka cibule, přidáme kozí maso na kostičky a pečeme ho ze všech stran doměkka. Přimícháváme chilli papričky na drobno, kmín, šafrán a zázvor a promícháme.

  • 2

    Směs s masem podlijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme 30 minut. Poté přidáváme kdoulovou pastu, brambory na kostičky a vypeckované švestky. Dusíme dalších 30 minut, dokud není maso měkké.

  • 3

    Dochucujeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu