Plíčky z kůzlete na smetaně
Suroviny
- 300 g Celer bulvový
 - 50 g Celer bulvový
 - 100 g Cibule
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mrkev kořen
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Okurky nakládané
 - 300 g Petržel kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 700 g Kůzlečí maso
 - 300 g Játra kůzlečí
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Voda pitná
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 264 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 200.3 mg
 - Draslík 1434.6 mg
 - Vláknina 15515 mg
 - Vitamín A 15515 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.
 - 
                                3
Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.