Sváteční pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Rýže loupaná
  • 2 kg Kuře
  • 2.5 kg Kůzlečí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 261.8 mg
  • Draslík 1190.6 mg
  • Vláknina 4764.2 mg
  • Vitamín A 4764.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.

  • 2

    Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.

  • 3

    Uvařené maso podáváme s rýží.

Komentáře k receptu