Sváteční pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 261.8 mg
 - Draslík 1190.6 mg
 - Vláknina 4764.2 mg
 - Vitamín A 4764.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.
 - 
                                2
Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.
 - 
                                3
Uvařené maso podáváme s rýží.