Králičí ragú se žampiony
Suroviny
- 800 g Králičí maso
 - 150 g Šalotka
 - 8 krajíc Chléb toastový
 - 400 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
 - 1.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 136.6 mg
 - Draslík 3103.9 mg
 - Vláknina 16112.8 mg
 - Vitamín A 16112.8 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat.
 - 
                                2
Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl.
 - 
                                3
Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.
 - 
                                5
Podáváme s listovými saláty.