Králičí šarlota
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 200 g Celer bulvový
 - 400 g Králičí maso
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 4 ks Palačinky
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Brusinky
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Créme fraiche
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 885.6 mg
 - Vláknina 8974.6 mg
 - Vitamín A 8974.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si celer a brambory nakrájené na menší kousky, necháme vařit ve vývaru se lžící másla a následně rozmixujeme.
 - 
                                2
Smícháme 4 lžíce brusinek s hořčicí a touto směsí potřeme předem připravené palačinky, srolujeme a nakrájíme na tenké ruličky.
 - 
                                3
Připravíme si misky (vhodné pro pečení v troubě), které vymastíme a poklademe srolovanými kousky palačinek.
 - 
                                4
Nakrájené maso osmažíme na oleji. Cibuli a houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
 - 
                                5
Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku a creme fraiche. Následně rozmixujeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Touto hmotou potřeme rozložené kousky palačinek, přidáme maso a překryjeme zbytkem hmoty. Vaříme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
 - 
                                7
Závěrem vyklopíme z misek a podáváme.