Králík s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 353 mg
 - Draslík 1094 mg
 - Vláknina 779 mg
 - Vitamín A 779 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého králíka naporcujeme, vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Osolíme a podusíme na lžíci másla se slaninou a nasekanou cibulí.
 - 
                                2
Na nádivku utřeme vejce s máslem, přidáme v mléce navlhčené žemle, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme.
 - 
                                3
Poloměkké maso vložíme do pekáče, navrstvíme na něj nádivku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.