Králičí paštika v římském hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 579 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 338.6 mg
 - Draslík 1163.9 mg
 - Vláknina 1581.8 mg
 - Vitamín A 1581.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                2
Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.
 - 
                                3
Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.