Masová terina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 896 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 631.9 mg
 - Vláknina 777.8 mg
 - Vitamín A 777.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.
 - 
                                2
Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.
 - 
                                3
Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.