Jelítka ze špenátu a králičího masa
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Rajčata
 - 250 g Slanina vepřová
 - 6 g Petržel - nať
 - 30 g Strouhanka
 - 150 g Vepřová plec
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 500 g Králík hřbet
 - 1 ks Bránice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 648 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 81.1 mg
 - Draslík 668.9 mg
 - Vláknina 3953.8 mg
 - Vitamín A 3953.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a slaninu pokrájíme na malé kousky, smícháme s kořením a strouhankou. Osolíme a opepříme. Maso necháme odpočinout v chladu cca 3 hodiny.
 - 
                                2
Špenát propláchneme a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě.
 - 
                                3
Bránici propláchneme, rozprostřeme na pracovní plochu, pokrájíme na 8 částí.
 - 
                                4
Na každý kousek bránice dáme masovou směs, přidáme špenát, sekanou petržel a pevně zamotáme do tvaru zploštělé koule.
 - 
                                5
Máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm 15 minut jelítka.