Králík marinovaný se zelím
Suroviny
- 1200 g Králík
 - 200 ml Kečup
 - 150 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 0.333333 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 172.7 mg
 - Draslík 1187.2 mg
 - Vláknina 17139.5 mg
 - Vitamín A 17139.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
 - 
                                2
V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
 - 
                                3
V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.