Smažené králičí hrudky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 151.8 mg
 - Draslík 576.3 mg
 - Vláknina 1556.7 mg
 - Vitamín A 1556.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu.
 - 
                                2
Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř.
 - 
                                3
Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.
 - 
                                4
Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky.