Svíčková z králíka
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
 - 600 g Králičí maso
 - 50 g Slanina vepřová
 - 80 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 138.4 mg
 - Draslík 902.2 mg
 - Vláknina 14147.3 mg
 - Vitamín A 14147.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.
 - 
                                2
Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.
 - 
                                3
Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.