Středomořský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 800 g Králík
  • 50 ml Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 891 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 816.6 mg
  • Vláknina 3637.5 mg
  • Vitamín A 3637.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři podrtíme česnek, rozmarýn, sůl a pepř s pár kapkami oleje. Králíka potřeme připravenou směsí, zakryjeme a necháme odležet.

  • 2

    Na rozpáleném oleji králíka osmažíme ze všech stran.

  • 3

    Vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nasekanou cibuli, osmahneme. Vložíme rajčata, trochu podlijeme vodou, vrátíme maso zpět a dusíme do měkka. Hotového králíka nasekáme na porce, šťávu dochutíme.

Komentáře k receptu