Králík na víně se sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 103.2 mg
 - Draslík 1503.2 mg
 - Vláknina 15290.5 mg
 - Vitamín A 15290.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
 - 
                                2
V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.