Divoký králík dušený
Suroviny
- 800 g Králičí maso
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 976.9 mg
 - Vláknina 4229.7 mg
 - Vitamín A 4229.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme opepříme a opečeme na polovině másla, po obou stranách. Přidáme na drobno pokrájenou
 - 
                                2
zeleninu, cibuli, chvíli dusíme a pak podlijeme vývarem, přidáme koření a rajský protlak.
 - 
                                3
Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku a omáčku zahustíme, potom přecedíme. Pokrm můžeme přichutit citrónovou šťávou.