Divoký králík

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1200 g Králičí maso
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Perník
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 5 dl Víno červené
  • 1 dl Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 1967 mg
  • Vláknina 29077 mg
  • Vitamín A 29077 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu.

  • 2

    Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián.

  • 3

    Další den uvaříme králíka v tomto nálevu.

  • 4

    Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti.

  • 5

    Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí.

Komentáře k receptu