Králík s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 75.8 mg
 - Draslík 752.3 mg
 - Vláknina 3633.8 mg
 - Vitamín A 3633.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.
 - 
                                4
Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.