Pečený králík s játry
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 800 g Králičí maso
 - 100 g Slanina vepřová
 - 180 g Játra králičí
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 l Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1268 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 775.4 mg
 - Vláknina 1314.1 mg
 - Vitamín A 1314.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Králičí játra nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V pekáči na sádle osmažíme cibuli se slaninou, vložíme maso a osmažíme dozlatova. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme.
 - 
                                3
Po 45 minutách pekáč vyjmeme z trouby, ke králíku přidáme králičí játra a na sporáku na mírném ohni vaříme zhruba 5 minut. Nakonec vyjmeme spolu s masem a játry i koření a omáčku zredukujeme na polovinu. Maso a játra vrátíme do omáčky a necháme prohřát.