Králík smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 123.2 mg
 - Draslík 63.9 mg
 - Vláknina 1200 mg
 - Vitamín A 1200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí maso (nejlépe nohy) odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem – směs můžeme trošku osolit.
 - 
                                3
Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.
 - 
                                4
Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme.