Segedínský guláš z králíka
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 750 g Králík
 - 250 ml Víno bílé
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 kg Zelí kysané
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 189.3 mg
 - Draslík 954.8 mg
 - Vláknina 5997.6 mg
 - Vitamín A 5997.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                3
Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            