Nejlepší králík na paprice
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Slanina vepřová
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 0.75 ks Masox
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 plátek Celer bulvový
 - 1.8 kg Králík
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1380 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1327 mg
 - Bílkoviny 145 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 467.5 mg
 - Draslík 1682.8 mg
 - Vláknina 8978.1 mg
 - Vitamín A 8978.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, plátek celeru na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Odblaněného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme.
 - 
                                3
V kastrolu na oleji osmažíme slaninu, přidáme zeleninu (kromě česneku), koření a opékáme za častého míchání asi 15 minut. Poté přidáme čtvrtky králíka, poprášíme paprikou, a za častého obracení maso zprudka smažíme. Asi po 5 minutách zalijeme horkou vodou, do ní rozdrobíme masox a přidáme česnek. Maso dusíme na středím plameni, až je měkké.
 - 
                                4
Udušené maso obereme z kostí a do vydušené šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Povaříme zhruba 10 minut, poté omáčku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou. Do omáčky vložíme vykostěné maso, prohřejeme, nevaříme, a podáváme.