Nákyp z mletého masa a hrášku
Suroviny
- 200 g Cibule
- 600 g Hrášek
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Kmín celý
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 0.7 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Saturejka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 150.9 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 15031.7 mg
- Vitamín A 15031.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.
-
2
Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.
-
3
Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.